Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

С наближаването на зимата все повече домакинства избират виното като напитка, която да поставят на трапезата си.

Очакванията на производителите тази година е реколтата от грозде да е по-добра от миналогодишната, а това неминуемо ще доведе до по-добри и ароматни вина, които ще се появят на пазара, съобщава Bulgaria ON AIR.

Началото на лозарството и винарството по българските земи е поставено още преди 5 хил. години по времето на траките. В момента България произвежда богата палитра от напитката на боговете.

Качеството на виното у нас се повишава, наблюдава се и ръст в износа. Макар и не много разпространен, винен туризъм в България все пак има. А страната ни се нарежда на осмо място сред най-големите производители на вина в ЕС.

По традиция най-добрият приятел на виното е сиренето. А когато към него се добавят и трюфели, експлозията от вкусове става неповторима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 6 години

Българските "легенди" за най-хубавите храни където ги нямало никъде по света са отдавна изчерпани! Българското бяло сирене например не е нищо друго освен кокосово масло и мляко на прах. Английското бяло сирене (от векове а уж нямали) wensleydale си се прави от истинско мляко и ако го оставиш в саламура след 30 дена си става прекрасно българско сирене като беше по времето на тоталитаризма! Пъл съм доста българско вино и не мога да кажа че е на нивото на френското! Но фишеците за недостигаемост...

26

Анонимен

преди 6 години

До Деси 18С огромно удоволствие и гордост го скъсах! Хапьо аз да се наричам, първа гадост е за мене! :)))))

25

Анонимен

преди 6 години

Хубаво вино в гадните супер маркети няма.До 23 - 20 евро за бутилка не е "висок клас", а истината е, че ако знаеш от къде и как, може да си намериш хубаво вино и на половината от тази цена. Ако ще се фукаш с това, колко пари си дал, за бутилка вино, то ти не си запален по-вината, а си запален по собствената си суетност.

fallback