снимка: Ройтерс
fallback

Торонто е най-застрашеният от балон пазар на имоти в света, се посочва в нов доклад на швейцарската банка UBS, цитирана от CNBC.

През последните пет години рискът от балон на пазара на имоти значително се увеличава на няколко от водещите световни пазари, посочва се в доклада. След Торонто се нареждат Стокхолм, Мюнхен, Ванкувър, Сидни, Лондон, Хонконг и Амстердам, показва индексът на банката.

Цените на жилищата в тези градове се повишават с над 50% от 2011 г. насам. Това е далеч по-бърз темп на растеж в сравнение с местния брутен вътрешен продукт (БВП). Същевременно доходите нарастват с под 10 на сто за същия период.

Макар че нито един от водещите американски градове не влиза в групата на най-застрашените от балон на пазара на имоти, Сан Франциско и Лос Анджелис попадат в групата на надценените пазари. Цените на жилищата в Сан Франциско нарастват с почти 65 процента от 2011 г. насам, но според UBS рискът от балон е ограничен заради силните икономически фундаменти и бума на технологичните компании. 

В кои градове имотите са справедливо оценени вижте в продължението на материала на Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ангел

преди 6 години

Балони са предварително добре планирани кризи които целят преразпределение на Благата в дадена сфера.Пример: За да станем Българите богати това означа други да обеднеят.Благата не идват от космоса и не изчезват в него просто се преразпределят.Имотните Балони се получават когато групи от хора обикновенно чужденци изкупуват имотите в дадена страна ,след което чрез финансови акробатики се бута рязко цената на имотите и се принуждават същите да продават евтино.По този начин им се взимат парите!

7

хехе

преди 6 години

панелки в Германия , годишен семеен доход , мноу иксперти в тойа сайт уеее .

6

Торонтов

преди 6 години

Централната банка вдигна малко лихвения процент и цените спряха да растат и продажбите намаляха. Това нарастване на цените беше именно, защото пазарът се манипулира - с много ниски лихвени проценти, опити за ограничаване на растежа на наемите и т. н.И тамошния бай Иван в общия случай не работи за 8 хилядарки, половината от семействата имат годишен семеен доход под 75-80000 на година.

fallback