fallback

Concours Mondial de Bruxelles е сред най-престижните независими винени конкурси в света и единственият международен конкурс, на който се прави проверка на наградените вина, за да се гарантира обективността на оценката и последователност на качеството.

На тазгодишното 24-то издание във Валядолид, журито имаше задачата да дегустира и оцени близо 9080 проби от 50 държави. България се представи успешно и се подреди на 7-мо място по брой на спечелените медали.

Изба Карабунар взе престижният златен медал със своето вино Bulgarian Heritage Мавруд реколта 2015. Виното спечели журито  с елегантен нос с акценти на шоколад, ванилия, сладки подправки и сочни черни плодове и елегантен ванилов финал.     

Избата, която се намира в близост до едноименното село Карабунар, е построена през 2007 година и притежава 230 декара лозя.

Произвежда широк асортимент вина като акцентира  върху традиционните български сортове "Мавруд", "Димят", "Мискет" и "Рубин" и висококачествената ракия "Културна", която дестилира в медни казани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback