Снимка: Pixabay
fallback

През последните години, особено през летните месеци, регистрираната безработица намалява. Спадът се отнася, обаче не само за регистрираната в бюрата по труда безработица. По данни на националната статистика се наблюдава трайно намаление на безработицата. Това каза Кремена Калчева, главен директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" към Агенцията по заетостта, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В края на май има 218 436 регистрирани безработни в бюрата по труда, което означава 6,7% безработица за страната".

Тази отчетена безработица през август 2017 е приблизително такава, каквато е била през 2008 година, преди финансовата икономическа криза, каза събеседничката. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Поредните лъжи #2

преди 6 години

Ако се направи регистрацията в бюрото предварително после трябва всеки месец да се разписвате, а при пропуснат подпис, губите правото си на регистрация за следващите 6 месеца. Лелките от бюрото ще направят всичко възможно да Ви накарат да се отрегистрирате и ще приложат натиск върху Вас, тъй като не е в тяхна полза да висите там и да се вижда, че те нищо направят.Има и позиции, които са обявени само през бюрото, но те са за минималната заплата от 460 лв., понякога дори и за 300 лв. на 4 часа.

20

Поредните лъжи

преди 6 години

Поредните нагли лъжи. Щом са регисгрирани 218 436 в бюрата по труда, значи реално безработните са поне 2 млн. Никой уващаващ себе си човек не иска да ходи да се регистрира в тези дупки. Регистрацията носи само пасиви и никакви позитиви. Най-добре е да се пускат CV-та директно до работодателя и ако той работи с някаква програма, чак тогава да се направи регистрация в бюрото за точно един ден на принципа здрасти - чао.

19

ИВАНЧО

преди 6 години

КАКВО ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ , КОГАТО СЕКНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕС ?НЯМА ДА ИМА И ЗА КРАДЕНЕ. СЕГА , ЖУРНАЛИСТИТЕ ПИТАТ БОРИСОВ ЗА ЗАПЛАТИ ,ОБЛЕКЛА И ДРУГИ ВСЕКИДНЕВНИ РАЗХОДИ ЗА ПОЖАРНИКАРИТЕ. ДЕМАГОГА ИМ ОТГОВАРЯ КОЛКО СТАРИ СГРАДИ БИЛИ РЕМОНТИРАНИ И КОЛКО ТЪРТЕИ И БУМАЩИНА ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ В ТЯХ.

fallback