Снимка: Pixabay
fallback

България предоставя много добри условия за правене на бизнес и инвестиции. Това каза Стамен Янев, Българска агенция за инвестиции, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"България може да играе сериозна роля в отношенията с ЕС, със САЩ и тези отношения могат да бъдат базирани на стабилни икономически показатели", посочи той.

Факт е, че през последните няколко години България има стабилен ръст на икономиката - над 3%, а ще се работи и за ръст от 4%, каза гостът.

"Това, съчетано с доброто стратегическо разположение на страната, съчетано с най-ниската данъчна ставка в Европа, същевременно сме част от Европа, даваме достъп до пазари. Считам, че има и доста талантливи хора в България, а това е предпоставка да привлечем високотехнологичните компании. Всичко това е пакетирано с едни насърчителни мерки, които предоставя Министерството на икономиката чрез Агенцията за инвестиции", каза Янев.

Какви са шансовете на България да се превърне в технологичен център на Югоизточна Европа? Ще премине ли България от сферата на "плахите иноватори" към "средните и утвърдените държави, които ще стимулират иновациите"? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Хубаво е за офшорка и за това, че за 1000-2000 лева, чичо Стоян от данъчното ми оправя всички гафове.

15

истинта

преди 6 години

Затова повечето чужди инвеститори продават и бягат/ Пример продадоха се трите най - оборотни МОЛА и тона "африканци" Данъците реално са много високи защото не ги признават и те мачкат. Сумати такси и рекет и т.н .

14

Анонимен

преди 6 години

DOBAR BIZNES KLIMAT V BG--NAI-NOVIAT VIZ.

fallback