Архив: Булфото
fallback

Пет милиона туристи са посетили България за първите седем месеца на годината, увеличението е над 7%. Приходите за първата половина от годината са с 13 на сто повече в сравнение с миналата, обобщиха от туристическото министерство.

От черноморските курорти вече обобщават и резултатите от активния летен сезон. Проблемите бяха общи за цялото крайбрежие - чистотата, концесиите, шума и кадрите, съобщи БНТ.

От черноморските курорти отчитат добър сезон, като подчертават, че той все още не е свършил. По южното крайбрежие ръстът спрямо миналата година е от 2.78 процента от май до август. "Макар и скромно, увеличението е факт", отбелязват от Регионалната туристическа камара.

На север отчетеният ръст е по-голям. Атанас Карагеоргиев, хотелиер в "Светите Константин и Елена" прогнозира до 7 процента ръст, а в градските хотели при записванията дори за септември има увеличение спрямо миналата година от 15 на сто, отчита Павлин Косев, председател на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

Проблемът с кадрите остава един от най-сериозните, признават и двамата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 23Без руските туристи много българи ще останат на улицата без хлябКъдето има руснаци там има беднотия.Ако се разкарат тук ще идват богати европейци, не скъсани руснаци, които си броят стотинките.

31

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 26Ако не бяха руските туристи приходите щяха да са наполовина, че и по-малко.Така че като оплювате Русия, мислете и за това колко техни пари влизат в нашата икономика. Руските туристи освен диваци са и скъсаняци.Цепят стотинката на две, но имат самочувствие на голямата работа.Ядат кюфтета и кебапчета и пият бира от най-евтината.Заради тях не идват богати европейци.Където има руснаци няма платежоспособни германци, французи и т.н.

30

illko

преди 6 години

пазете природата чиста, не се примирявайте с рушветите и мафията. запитайте се какво можете да дадете на България, преди само да вземате и нищо да не връщате и ще видите, че ще цъфнем за 10 години! :))но повечето си мислят че като заровят кенчето ще поникне галонче, че като дадат 20 лв на ушев и карат пияни от варна до софия нещата се получават.. е няма как да стане!само акаме, рекетираме, крадем а после мрънкаме. отиваме в гърция и там ни глобяват и ни съдят..

fallback