Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Регионалният министър Николай Нанков заяви, че няма да има шоково поскъпване на водата в страната. Поскъпването ще става плавно, след одобрение от местната власт.

Той обеща помощ за общините, където има проблеми с водоснабдяването, предаде БНР.

Oще по темата

"Трябва да се замислим какво ще правим и как ще си подобряваме инфраструктурата, защото в някои общини и в някои населени места положението наистина е трагично, с по 90 процента водозагуби на този безкрайно ценен ресурс и 60% средно за страната ни и отделно това чести аварии", коментира той.

По думите му в Панагюрище положението е критично.

Там от министерството ще помогнем на кмета, доколкото и ние имаме възможност, за частична подмяна на действащия водопровод в най-тежките участъци, обеща Нанков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Хаджията

преди 6 години

А в Силистра кубика вече е 3.10 !!!

9

Преминаващ

преди 6 години

Вярно, където са концесионер в Източна Европа действат най-нагло,но не прощават и на своите. След като вземат на концесия водоснабдяването на Паркиж, цените се увеличават за парижани над три пъти! Да погледнем и други естествени монополи - в електроснабдяването. Да питам - какво му е частното на Чез или на Ивн. Ама за нас ако са държавни - лошо, но когато собственик е друга държава, всичко е ок И прав е Хегел - всеки народ си заслужава управниците.

8

Анонимен

преди 6 години

NA VODATA NE,NO NA VODKATA DA.

fallback