Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Нормативна уредба, която действа в момента специално за бизнеса, определя такса смет на база отчетната стойност на активите, което е изключително несправедливо - не активите създават битовите отпадъци.

Това каза Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал в България в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Реформата в такса смет е дълго отлагана реформа. Бизнесът настоява за нея от 2001 година - вече 17 години".

Имаме ли вече в България "закон, който е добър и който ще внесе справедливост в размера и плащането на такса битови отпадъци"? Какви са основните моменти, предвидени в него? Какво пречи той да бъде приет? Какви са промените, които са нужни, във връзка с казуса "добавка за прослужено време"? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 6 години

Имам малко магазинче за компютри и сервиз.Преди 2 години си купих помещение, 120х.лева, със заем.И щото го ипотекирах, разбира се сумата която декларирах е реална.И така, какво следва - при полупката - 4хл.лева данък от общината за придобиване на имот!!Сега имам по 1200лв/година такса смет.Какви *** генерирам ? - най-вече хартии и кашони, които не стигат до кофите дори, защото минават обея *** от разделното и ги събират.Е честно ли е? Защото ако не съм декл.реална сума, ще плащах

8

Анонимен

преди 6 години

Аз изхвърлям по една малка торбичка на ден.В магазина до нас с един служител, изхвърля опаковки около 10 пъти повече от мен. А ако е заведение на самообслужване няколко човека ще генерират отпадъци за 50+Трябва да се работи в посока на разделното събиране и да се ползва отстъпка ако се изхвърля разделно.

7

Раших

преди 6 години

Най побре за всички е да се забрани бизнеса със закон!!! Да се плащат само заплати!

fallback