Снимка: архив, БулФото

Мобилни екипи във всички регионални служби по заетостта започват работа от днес. Те ще посредничат на ключови работодатели в регионите на Бургас, Варна, Ловеч, Монтана, Русе, Благоевград и Хасково за набиране на кадри.
 
Идеята на Агенцията по заетостта за създаване на подобни мобилни групи в цялата страна е следствие на успешните резултати, реализирани от пилотните проекти в София и Пловдив, съобщиха от Агенцията.

За една година, откакто моделът се прилага, са проведени над 1 400 срещи с работодатели, в резултат на което са заявени над 14 122 свободни работни места. Това е помогнало на 10 330 души да започнат работа чрез посредничеството им.
 
Във всеки мобилен екип ще има експерти от различни сфери, в него ще участва и по един представител от всяко бюра по труда в региона.

Основната задача на трудовите посредници от екипите е да посетят на място работодателите и да осъществяват връзката между тях и търсещите работа, познавайки добре спецификата на местния трудов пазар и техните конкретни потребности.
 
Чрез дейността на мобилните екипи ще се проучват и бъдещите потребности на работодателите от кадри и обучение на работниците и служителите им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase