Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Ако има оптимизъм сред мениджмънта, както показват скорошните данни на НСИ, то това е добре, но що се отнася до реалните постижения, към момента съм по-скоро скептичен. Не смятам, че има много съществени проблеми и забележим ръст.

Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria финансистът Тодор Николов.

По думите на госта е студиото има дадени повишения на активността на бизнес сектора, както и сериозни сезонни увеличения на печалбите в туризма. „Но що се отнася до общите показатели, не бих могъл да кажа, че има сериозен растеж“, добави той.

"Ние трябва да се стремим към икономически растеж, който да надхвърли 4-4,5%, за да можем да кажем, че сме постигнали нещо. България трябва да има изпреварващ ръст спрямо средния такъв в Европа, защото трябва да догонваме европейските нива, да се намали разликата в стандарта на живот", допълни госта в студиото.

В продължението на разговора бе направена обстойна дисекция на въпроса, като също така бе засегната темата за ключовата важност на китайските инвестиции.

Вижте повече във видеото!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

вай вай вай

преди 6 години

работодателите не искаха да плащат за прослужено време и опит, а ще трябва да плащатскоро европейски заплати и у нас, т. с. десет пъти по-големи..

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 13Да де, ама срещу тези заеми, които имахме тогава, и които бяха 8 пъти по-малки от сега, имахме много нещо. А сега, какво имаме...Като народ, не като ***-олигарсите. А престъпници продадоха ЦУМ и Халите - емблематични български сгради и ние сега трябва да платим 20 пъти повече на собствениците им, за да не стои Българският Национално-исторически музей, запратен на 2 часа път от София, защото преди години предател на българщината, изпревари и ги продаде с голяма муфта. В затвора!

12

Анонимен

преди 6 години

Господин Николов да не е песимист? Защото посланикът на големия сегашен брат рече, че българите слушали платени от някого люде, които ни лъжели, че живеем зле, а всъщност ние сега сме живеели много добре. Е, той затова е дошъл в България - да живее добре, *** с неговото заплащане всеки българин би живял не "добре", а като Крез. Ама на него затова му плащат - да ни вдъхва оптимизъм. То бива наглост, ама толкоз ...

fallback