Снимка: архив, БулФото
fallback

През септември с до десет процента се повишава фонд "Работна заплата" във "ВМЗ" Сопот, съобщи изпълнителният директор инж. Иван Гецов.

По разпореждане на министъра на икономиката Емил Караниколов и след проведени преговори със синдикалните организации в държавното дружество се въвежда и нова система за допълнително материално стимулиране (ДМС), която да обхваща в детайли всяко от звената.

Целта на новата система е по-справедлива оценка на всяко структурно звено. Тя е необходима за стимулиране процеса на реализация на Инвестиционна програма 2020, уточни Иван Гецов, цитиран от БТА.

Системата даде положителни резултати, премахна уравниловката, наследена от миналото и повиши производителността на труда. Това се вижда от постигнатите резултати за 2016 г. и за първото полугодие на настоящата година. Очакваме изключително добри резултати и за деветмесечието, поясни изпълнителният директор.

Той съобщи още, че за първото полугодие на 2017-а във "ВМЗ" е постигнато средно работно заплащане от 1 052 лева при числен състав 4 600 човека.

За да се реализира новата система за ДМС, още през следващия месец ще бъде повишен фонд "Работна заплата" с до 10%, а тестовият вариант на системата ще е готов до края на септември и внедрен през последното тримесечие на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Бай Танас

преди 6 години

Е кво ся след 5 месеца увеличението го секнаха ,е тва е ток ,вода всичко вдигат а заплатите свалят е нема такава държава

15

Хахах

преди 6 години

До десет процента,може да значи и- 2- 3%. Честито!

14

CuGaHuH

преди 6 години

predpolagam na na4alnicite 6 vdignat samo

fallback