Снимка: архив, Ройтерс
fallback

Рекорден ръст от 1 млрд. евро оборот имат предприятията от отбранителната промишленост през 2016 г. Това става ясно от доклад на министъра на икономиката Емил Караниколов до правителството.

С него той предлага създаване на Съвет за координиране и развитие на дружествата производители и търговци на стратегически изделия и специална продукция. Предвижда се той да е консултативен орган към МС, а целта е да помага за модернизирането на тази индустрия, съобщава "24 часа".

Съветът да се председателства от министъра на икономиката, в него да бъдат включени още включени министрите (или техни заместници) на отбраната, на външните работи, на вътрешните работи, на финансите и на труда и социалната политика.

Освен тях в него да влизат председателят или зам.-председател на ДАНС, президентите или вицепрезиденти на КНСБ и КТ “Подкрепа”, както и представител на Сдружение “Българска отбранителна индустрия”, предлага Караниколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 6 години

До крадат милиардиСамо като ти прочетох писаниците ,,билиони долари" и ми стана ясен що за неграметен червен тъпak си.

57

Анонимен

преди 6 години

Почнете, да продавате пушкала и пистолети, на обикновенните граждани. Ще скочи поне на 200 милиарда, тоя оборот.

56

Един от Северозапада

преди 6 години

До Анонимен50 Спокойно, Сащ си знаят работата.Ще намерят в коя друга страна да изнасят демокрация и ценности. Ти се радвай, че нямаме нефт, газ или каквото им трябва там.А каквото имаме-сме го дали още преди официално да са ни гопоискали.И още нещо, за оръжията.Чудя се, колко много са ни били окупирабли руснаците, че 30 години след тях, още правим с техни технологии и по техни чертежи оръжия, че и ги прадаваме.То, за това не щат от САЩ да дават технологии- ще подбием пазарите им...

fallback