Снимка: Булфото, архив
fallback

Централният депозитар планира да раздвижи спящите акции от масовата приватизация с информационна кампания, която включва справки и облекчени тарифи на процедурите, необходими за управление на този вид собственост.

Oще по темата

Тя ще стартира от есента, тъй като се оказва, че стотици хиляди дребни акционери не се възползват от правата си като акционери.

Това са 2.5 млн души, предимно на възраст между 55 и 70 години, които притежават общо номинален обем от 2 млрд. лева акции.

Голяма част от сметките към тях не са движени от 20 години насам, някои дори не знаят къде са им боновите книжки, обясни пред Радио София Васил Големански - изпълнителен директор на Централния депозитар.

Той отбеляза, че част от дружествата, които се представят добре икономически, раздават дивидент, но много малка част от него достига до собствениците на акции от масовата приватизация, поради това, че те не се интересуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

Преди три години отидох във Винекс Славянци да попитам плащат ли нещо защото имам десет акции Отговорът беше тези акции от масовата приватизация вече не вървят Как така няма да вървят като уж държавата им е гарант че са истински? Такива трябва държавата да ги задължи да изплатят акциите с лихвите ако има държава разбира се

17

Анонимен

преди 6 години

БФП _ "акции за ХИЛЯДИ левове". ХИЛЯДИ. Намали екстаза малко, че ще ти стане нещо. Ако акциите бяха на цени от десетки ХИЛЯДИ, то тогава да. Но това, че някъде пише, че акциите ти струват 1000 лева, изобщо не означава, че някой е готов да плати толкова за тях. А като си пораснеш и брокерските такси, направо си брой 1000та лева за 200. Ако не си от София, няма да има смисъл.

16

Анонимен

преди 6 години

Комунизъм = народна власт + електрификация

fallback