Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

През следващите 30 години Източноазиатските държави се очаква да запишат по-бърз растеж, докато при големите сили от Г7 се предвижда снижаване на икономическото развитие. Това коментира директорът "Бизнес развитие" за ЮЕ от PwC Юлиян Михов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му изключение сред развитите икономики правят традиционните лидери - Китай и Русия. "Китай ще запази лидерската си позиция и ще остане номер 1, каквато позиция се предвижда и към 2017", отбеляза той. 

В следващите 10-15 години ефективността на работа на американската икономика ще спада всяка година с 1-1,5%, коментира още Михов.  

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

 

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Адам Смит

преди 6 години

Виждам как след 30 години Дау Джоунс ще е на 100 000 а панелните таласъмчовци ще се напиват с долнопробна парцуца

26

опашки

преди 6 години

След 30 години незнам кой колко богат ще бъде по света, знам само че България ще е отново на опашката и на ръба на оцеляването, съдейки по миналите 30 години. Някъде между Лесото и Монголия. Пък Китай, Бразилия и САЩ не ги мислете. Те ще се оправят някак.

25

Анонимен

преди 6 години

Примерът за размера на БВП е малко фалшив, защото:Една ракета в САЩ струва на Пентагона 1000 000 долара (примерно)Същата ракета за примера приемаме, че е същата) струва на Русия 100000 долара (поради държавния характер на икономиката тук не се формират огромните печалби(Ето защо сравнението на БВНП по абсолютни числа не е правилно.Не се отчита стандарта на живот, общата задлъжнялост на населението, която в САЩ е огромна . Това също има значение - надува изкуствено БВП.

fallback