Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В една пазарна икономика увеличението на трудовото възнаграждение трябва да е свързано с увеличение на производителността и на продажбите, а не със законово нареждане. Това коментира изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България /АИКБ/ Добрин Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

Проблемът според него е, че работодателят се задължава да доплаща да увеличава трудовото възнаграждение с административна намеса, без да се отчитат количеството и качеството на свършената работа.

"Дискриминацията по отношение на младите служители се явява в това, че добавката към основното трудово възнаграждение на възрастните служители се изчислява автоматично към всяка прослужена година, без да се отчитат качествата на работника и производителността", посочи той.

По думите му такава добавка е отживелица и е наследство от социализма.

"Ние смятаме, че повишаването на доходите минава през ускоряване на икономическия растеж, тоест увеличаване на производството и на БВП, което несъмнено ще се отрази върху увеличаването на доходите на работниците и служителите", каза още Иванов. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

134

Анонимен

преди 6 години

Бившите комсомолци, които една сутрин се събудиха бизнесмени, въпреки подарените им предприятия с активи за милиарди, ако си платят данъците и осигуровките на държавата и заплатите на работниците, ще фалират.Толкова са великиОсвен да режат на скраб, да крадат от държавата и хората, друго не могат.50 лева повече за заплата им се свиди.Национализация и Белене!

133

Анонимен

преди 6 години

Много, ама много ме забавляват изказваниета на подобни "директори". Хи хи хи. Алоо, "директоре", тази според теб административна намеса е едно от малкото неща, които държавата гарантира на работещите у нас. Ако не знаеш и сега може да се плаща според изработеното - на норма. Но за такива като теб наистина е проблем, че ви задължават не само да доплащате, ами и изобщо да плащате за положен труд. А относно дискриминацията - бегай да играеш в пясъка. И такива имат очи да се пудрят в ефира ...

132

extremist

преди 6 години

КАКВО СТАНА С КТБ ?

fallback