Снимка: Reuters
fallback

ГЕРБ даде заден за ограничението на кешовите плащания до 1000 лева.
 
Сега парламентарната група е решила, че е по-добре прагът да е 5000 лева.

Промените са записани в Данъчно-процесуалния кодекс, приет на първо четене, но утре ще има заседание на бюджетната комисия и там ще се реши, обясни Менда Стоянова от ГЕРБ, която оглавява комисията.

Oще по темата

"Считаме, че балансът е 5000 лева. Считаме, че 3000 и 1000 лева биха затруднили стопанския оборот", коментира тя.

"Когато правим стъпки за изсветляване на икономиката, все пак трябва да намерим баланса между това да стимулираме икономически активните субекти, и рестрикциите, които се предприемат с цел намаляване на сивата икономика, борбата с контрабандата и повишаването на приходите в бюджета", добави Стоянова, изтъквайки аргументите за променения праг на кешовите разплащания.

От Обединени патриоти също са против ниския праг за плащанията в кеш, така че промяната на второ четене е почти сигурна. Само че патриотите искат прагът да е 10 000 лева.

От ГЕРБ предлагат новото ограничение от 5000 лева да влезе в сила от 1 януари 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

ГЕРБ дава на заден за да се демонстрира колко сговорчива и толерантна е банкянската руска болонка. Един текефон струва над хиляда лева. Сметнете колко ще се оскъпи ако трябва парите да се приведат по банков път. Да не гиворим за други стоки като мебели и пр. Отвлича дъртия лисугер вниманието. Много му е мерак да имитира цар Борис и бай Тошо едновременно.

14

Анонимен

преди 6 години

И парите задължително в П.И.Б. ...........по закон!!!

13

Анонимен

преди 6 години

ХА-ХАНа селчото от Банкя провинциалните номера.Казвам ти че ще ти ударя 20 тояги на голо а после ги "намалявам" на 10.И баламите "Ох, радост"...........Ама 10 тояги са си 10 тояги.......

fallback