Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

България може да достигне 25-27% енергийни спестявания до 2030 с оглед на ниското участие на индустрията в енергийното потребление ма страната. Това коментира бившият член на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Еленко Божков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria по повод споразумението на енергийните министри на страните членки на ЕС да се заложи норма на енергийни спестявания от 30% до 2030. 

По думите му технологично напредналите страни в ЕС ще достигнат нормата на енергийни спестявания много преди 2030. 

"За да се постигнат тези спестявания, трябва да се използват максимално възможностите, а именно - търговците да отделят 1,5% от своите приходи за енергийни спестявания", допълни той.

Експертът коментира и темата за енергийната независимост на Европа. "Европа е зависима в много голяма степен от руската газ. Развитието на отношенията с Русия, в частност Газпром, са от изключително значение за Европа, както и България", коментира Божков.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgariа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 6 години

Цветът е без значение-червена,жълта,евроарабско герберова, адвокатско или турско синя-про.стотията си е про.стотия! Как без мощна енергетика ще правиш силна и ефективна икономика? Ще минаваме на конска,магарешка,волска или биволска "тяга" ли? Защо не виждаме депутати и министри да ходят на работа с файтони,следвани от агенти на НСО в каруци? Бойко и Цецко на коне ли ще отиват в парламента,а Цецка с волска каруца ще бърза за заседание на ВСС ? *** си е тъпо!Докога ид.иоти ще управляват БГ?

15

Анонимен

преди 6 години

Червената хиена Еленко винаги ще лобира за руските другари. Благодарение на руски *** и предатели като него зависимостта на България от Газпром е над 90%. Ако зависеше от този "независим" експерт целия ЕС щеше да зависи на 100% от руските му господарите по отношение на енергията. Лошото е, че руските *** от типа на Еленко имат достъп до медиите и облъчват българите с руска пропаганда.

14

Анонимен

преди 6 години

ЕКСПЕРТЪТ НА БОРИСОВ ИВАН ИВАНОВ ВДИГНА ЦЕНАТА НА ГАЗА С 30 ПРОЦЕНТА БЕЗ ГАЗПРОМ ДА Е ВДИГАЛ ЦЕНАТА. ТОВА БЕШЕ ЗА ДА СЪБЕРАТ ПОВЕЧЕ ДДС И АКЦИЗИ И ДА ОСИГУРЯТ ПОВЕЧЕ ПАРИ ЗА КРАДЕНЕ.И ЦЕНАТА НА ПАРНОТО НА СОФИЯНЦИ СКОЧИ С 18 %И СЕГА ОТ 1 ЮЛИ ГЕРБ ВДИГА ЦЕНАТА НА ТОКА.ЧЕСТИТО ГЕРБУРАЦИ.

fallback