fallback

Los Angelis International Wine Competition 2017 награди марки на избата New Bloom Winery с общо 7 медала по време на 78-ото си издание. 5 от наградите, 4 от които златни отличия, заслужено бяха отредени за модерното градско вино Pixels. Вината са и единствените от България с медали в рамките на елитното състезание.

Четирите златни медала за серията Pixels са съответно за Pixels Розе от Гренаш, Pixels Совиньон Блан и Pixels Шардоне. Pixels Каберне Совиньон 2015 получи злато в категорията „Пазарен сегмент“ и сребърен медал за качество. Бутиковата марка F2F, отново представител на New Bloom Winery, също има две награди – злато за „Иновативен дизайн“ и сребро зa F2F Шардоне 2015 след дегустацията на журито.

„Като единствени отличени представители на България, няма как да не бъдем доволни от избора на журито в този конкурс. Намираме се в несъмнено силна компания с доказано качествени вина от известни с климата и лозята си райони. Още повече, състезанието се организира в Калифорния – щат, който е прочут с доброто си вино. На този фон сме още по-горди с признанията за нашите две марки Pixels и F2F. Призовете кореспондират прекрасно със скорошната промяна на корпоративната ни идентичност и плановете ни за експортна експанзия”, коментираха от New Bloom Winery.

Международният винен конкурс в Калифорния е утвърден като един от най-престижните такива в рамките на страната и предлага на гостите си класно дегустационно събитие с локални и международни селекции вино. На него журират 80 човека от целия свят, като използват техниката за слепи тестове, за да оценят участниците. Събитието се радва на около 1.3 милиона посетители в рамките на LA County Fair.

Тази година щатското състезание е получило 3 002 вина от 991 производители и 17 държави, между които Аржентина, Австралия, България, Чили, Франция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка, Испания и САЩ.

Международното признание за Pixels и F2F е продължение на силното представяне на двете серии на някои от най-успешните интернационални винени събития като ISW Mundus Vini в Германия, Vinalies Internationales, Франция и  Concours Mondial Du Bruxelles.

От тази пролет новото име на избата, изградена в град Съединение, е New Bloom. Районът е традиционно винарски, съсредоточен в Тракийската низина – регион, класиран на второ място от “Wine Enthusiast” като една от 10-те най-добри дестинации за винени пътешествия в света през 2017 година.

New Bloom Winery и производствената й база превъзхождат повечето български винарни в технологично отношение. Дългогодишни инвестиции в най-съвременна техника и съоръжения, качествени бъчви от френски дъб и модерни ферментационни съдове са само част от предпоставките за успеха. Избата разполага с ферментационна и депозитни съдове с обща вместимост 12 милиона литра, а бутилиращата линия има производствен капацитет от 360 хиляди бутилки вино месечно.

В последните пет години винарната е напълно реконструирана чрез инвестиция от 10 млн. лв., като към нея е изградена и нова модерна лаборатория за проследяване и замерване на всички производствени процеси, за да се гарантира качеството на вината.

Подготвеният и мотивиран екип е основен капитал за New Bloom Winery, който включва доказани опитни имена от винения бранш с богат международен опит, които прилагат най-добрите световни практики. Екипът се състои от млади специалисти с натрупан опит и специализации във Франция и Нова Зеландия, готов да експериментира, следвайки нагласите на потребителите. Зад успеха на избата стоят близо 250 души, отговорни за създаването на вината.

Зад професионализма на екипа стоят и над 6 000 дка първокласни собствени лозови масиви на избата, за които се грижи екип от опитни агрономи. Собствените лозя са изключително предимство, защото позволяват прилагането на строг контрол върху целия производствен процес и гарантирано качество на крайния продукт. Отглежданите собствени сортове грозде са както по-познатите Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера.

Тази година избата добавя към вече познатото си портфолио нова серия, носеща едноименното наизвание New Bloom. С новите продукти екипът на винарната се стреми да създаде нови винени тенденции и да отговори на вкуса на новото поколение потребители. С тези продукти се обръща специално внимание на модерните, градски хора и те са израз на новите ценности, зад които застава бранда – високо качество, иновация, експериментаторски дух и желание за създаване на нови вкусове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback