Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Политическият дебат в Европа в момента е свързан преди всичко с икономическата и валутната интеграция на съюза. Това коментира управляващият партньор на Expat Capital Никола Янков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му в публикувания от ЕК документ за обсъждане на плана за задълбочаване на валутната и икономическата интеграция на страните членки са изброени конкретни стъпки, които биха били положителни за държави като България, а именно - създаването на единен банков съюз, общ механизъм за гарантиране на депозитите на банките в Европа, общ механизъм за стабилизация на банковия сектор в Стария континент, общи социални кохезионни фондове, свързани с безработица в ЕС, общ надзор на капиталовите пазари.  

България обаче не участва активно в нито една от тези инициативи, а този дебат изцяло отсъства от политическия дневен ред на държавата.

"Новият политически механизъм, който се предлага, е да се игнорира мнението на държавите, които не участват активно в процесите и интеграцията да продължи без тях", обясни Янков, допълвайки, че според него членството на България може да се преформатира. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback