Снимка: Bloomberg
fallback

В бюджета на Руската федерация за фискалната 2017 ще постъпят не по-малко от 1 трлн. рубли ($17,65 млрд.) допълнителни приходи над планираното при запазване на текущите цени на петрола. Това съобщи в интервю за ТАСС руският енергиен министър Александър Новак в интервю за ТАСС, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на ръководителя на руското енергийно ведомство подписаното през есента на 2016 и продълженото на 25 май тази година споразумение на страните от ОПЕК и държави, невлизащи в картела, е позволило на цената на петрола да не се срине под $40 за барел.

"Премията, получена в резултат на стабилизацията на пазара, съставлява около $10-15 на барел. По нататък смятайте – при добив в Русия на около 11 млн. барела на денонощие получаваме не по-малко от $110 млн. Ясно е, че тази сума се разпределя между държавния бюджет и компаниите, но по-голямата част от доходите получава, разбира се, хазната, защото у нас действа прогресивно данъчно облагане – колкото по-голяма е цената, толкова по-големи са отчисленията", коментира Новак.

"При съществуващите цени бюджетът на Русия през 2017 трябва да получи не по-малко от 1 трлн. рубли ($17,65 млрд.). Приходите над планираното от януари до март са с по 100 млрд. рубли ($1,76 млрд) месечно", посочи още той.

Припомняме, че през есента на 2016 (30 ноември 2016) страните от ОПЕК постигнаха съгласие по съкращаване на добивите на петрол. На 10 декември 2016 още 11 държави, невлизащи в петролния картел, се съгласиха да съкратят добива си с 558 хил. барела дневно на сумарна база.

На срещата си в австрийската столица Виена пък, проведена на 25 май тази година, участниците в съглашението се споразумяха то да бъде продължено до края на март 2018, т.е. с 9 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

SS

преди 6 години

До Rambo 1Ееее те колко са се облизвали за тая мръвка, *** накрая изяждат само голата опашка.

12

един там

преди 6 години

До Рамбо 1,Не знам точно какво общо видя между твоя и моя пост, ама аз не видях почти нищо общо!Ти да не би да си мислиш, че при условие, че Германия, Япония и Америка владееха тези територии, други стопански дейности там, освен добива на природни ресурси, щяха да са рентабилни? Само за сведение- никаде другаде по света, освен териториите , които съм изброил, температурите не падат почти всяка година под -50градуса по целзий!

11

Rambo 1

преди 6 години

До един там Да бе пич точно това казвам и аз че ако русия бъде поделена между Германия,Япония и Америка а също и Китай ще бъде много добре света ще дръпне на пред много.

fallback