Снимка: Булфото, архив
fallback

Българските оранжерийни домати поевтиняват с 9,7 на сто и се продават през тази седмица по 1,86 лева за килограм, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Вносните оранжерийни домати се търгуват по 1,55 лева за килограм, с 1,9 процента по-евтино.

Българските оранжерийни краставици поевтиняват с 0,5 на сто, до 1,82 лева средно за килограм,а вносните се търгуват по 1,26 лв./кг.

Картофите поевтиняват със 7,4 на сто и се търгуват по 0,75 лева за килограм на едро. Цената на пресните картофи се понижава с 22,4 процента до 0,90 лева за килограм. Морковите се продават по 1,00 лева за килограм. Зелето поевтинява с 13,2 процента и се търгува по 0,59 лв./кг на едро.

Цената на зелената салата се задържа 0,45 лева за брой. Репичките поскъпват с 3,9 на сто до 0,53 лева за брой.

Черешите поевтиняват с 30,9 на сто до 2,66 лева за килограм на едро.Цената на ягодите пада с 13,9 на сто до 2,75 лева за килограм на едро.Ябълките поевтиняват с 2,2 на сто до 1,36 лв./кг, а цената на лимоните се повишава с 3,1 на сто до 2,30 лева.

Кравето сирене поскъпва с 1,2 на сто и се продава средно по 5,80 лв./кг. Кашкавалът, тип "Витоша" се търгува по 10,13 лв./кг. Олиото се купува по 2,10 лева за литър.

Каймата се търгува по 4,65 лева за килограм.Пилешкото замразено месо поскъпва с 0,3 на сто и се продава по 3,66 лева за килограм на едро. Захарта поскъпва с 1,3 на сто и се купува по 1,60 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се понижава с 2,5 на сто до 0,77 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,51 лв./кг. Яйцата се продават по 0,17 лева за брой на едро.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

фермерство

преди 6 години

българският производител заслужава малко уважение, защото още от Коледа почва от 1 семенце да прави разсади, парници, да засажда, копае, плеви, полива. не е като в испания дето доматите са в саксии със субстрат вместо в почва. 43-ти номер въобще си няма идея как излиза тази продукция, как се прекупува, как бива изнудван фермерът. много повече ще струва истинската храна, трудът по нея е къртовски, не е като мениджърския да местиш едни листи от едно бюро на друго и да стискаш мишката.

44

засрами се

преди 6 години

До ГУРБЕТЧИЯ,как не те е срам така нагло да лъжеш и простите *** ти се връзват,че цените в бг и в германия,видиш ли били еднакви,има ли в германия кайма за 2-2,50 евро,ще има,ама друг път,и заплатите в бг не са чак толкова ниски и нулеви разходи на народа,кажи колко ток и вода примерно плащаш у немско,сигурно за един месец плащаш повече ток,отколкото българина плаща през целия си живот

43

Плод - зеленчук

преди 6 години

Щото българските "пресни" плодове и зеленчуци не се обработват...Те са най-добрите и най-качествените. Вервайте ми...:)

fallback