Снимка: Булфото, архив
fallback

Процедурата за възлагане на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. е временно спряна поради постъпилите в петък - 19 май, три жалби, съобщиха от АПИ.

Oще по темата

Всички действия по процедурата спират до произнасяне на компетентните органи, уточниха от агенцията.

Поръчката за тол системата беше обявена през април миналата година. Оттогава досега процедурата е спирана 8 пъти заради жалби, коментира в петък в парламента строителният министър Николай Нанков.

Крайният срок за обществената поръчка беше 17 ч. на 19 май, но пак забоксува.

Бяха подадени 6 оферти, но и три жалби постъпиха в КЗК . Те са от фирмите "Толнет", "Ерба 96" и "Алтима България".

Срокът за изпълнението на поръчката трябва е 19 месеца, а индикативната стойност - 200 млн. лв. без ДДС.

Тя трябва да замени сегашните винетки за камионите над 3,5 т със събиране на пътни такси, а за леките автомобили винетките да станат електронни.

От въвеждането на тол системата се очаква приходите от пътни такси да се повишат с 500 млн. лева на година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Едновременно Тол система и винетна система - двойни разходи за администриране и всичко за наша сметка. В Германия преди 8 години отмениха винетките защото са несправедливи и въведоха Толл, ама за над 12 тона. В България щели да въвеждат"Матрицата",Другата грандиозна измишльотина винетна система важи за цялата страна като в Молдова и Румъния.

19

НЕ НА тази система

преди 6 години

Много милиарди откраднаха от народа чрез свръх високи цени на горивата безумно много при тези ниски доходи ..Наглите крадци разоряващи страната с ненужни обекти искат по пътищата да с е движат само крадци на власт от нагло престъпни министерства и ведомства издържани с ограбвани милиарди от бедния народ и техните подставени компаниики през които крадат десетки милиарди от народа годишно.

18

АМАН от терор

преди 6 години

Изпробвате системата на 20 км магистрала да проверите за какви жестоко увреждащи системи става въпрос..Застрашавате оцеляването на БЪлгарите в БЪлгария завинаги..Тези наглеци на власт искат да монтират жестоко вредни съоръжения по всички галвни пътища.

fallback