Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Темата за енергийната бедност е заложена като много важен акцент. Има динамика в търсенето на оптималния подход. На ниво дефиниция трябва да се преосмислят нещата, трябва да се реши един по-принципен въпрос за връзката между енергийния сектор и социалната политика на държавата.

Това коментира председателят на Института за енергиен мениджмънт Славчо Нейков в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Доста неправилно фокусът пада върху енергийната бедност, а всъщност сама по себе си енергийната бедност не съществува. Трябва да е много ясно, че пазарът трябва да се развива на пазарни принципи, на базата на търсенето и предлагането, а това касае енергийния пазар", продължи експертът и допълни, че въпросът за социалното подпомагане на тези, които имат нужда, трябва да бъде обект на социалната политика на държавата, а не на енергийната й политика.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

СНАЍПЕР

преди 6 години

СОЦИАЛНАТА БЕДНОСТ Е ПОКАЗАТЕЛ НА ИКОНОМИЧЕСКОТО РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВАТА У НАС ИКОНОМИКА НЯМА ВНОСА Е 70 ПРОЦЕНТА ИЗНОСА Е--НИСКОПЛАТЕНА РАБОТНА РЪКА ПРОСТИТУЦИЯ НАРКОТРАФИКАНТИ КОРУПЦИЯ ПОДКРЕПЯНА ОТ БРЮКСЕЛ КОЛОНИАЛНА ЗАВИСИМОСТ ОТ САЩ ПРИ ВЗЕМАНЕ НА ДЪРЖАВНИ РЕШЕНИЯ РАДЕВ НЕМА ДА БЪДЕ ОРБАН ---ТАКА ЧЕ ---БЕГАИТЕ ДОКАТО НЕ СМЕ ВЛЕЛИ В ШЕНГЕН

3

Експерт на мафията

преди 6 години

Много подло изказване на този тип Славчо. Енергийният пазар в България се свива, а цените на енергията растат, което не е пазарен принцип, за какъвто ратува типчето, а Енергийната бедност е основа за социалната бедност. Леле какъв експерт на мафията.

2

Анонимен

преди 6 години

Правилната политика е ЕДНО дете в семейство в глобален мащаб.Иначе всички нещастници след нашето поколение ще преживеят нагледно поредното масово измиране на видове, включително на човешкия вид.Не, че ми пука и не, че е възможно на *** да им го обясниш.

fallback