fallback

Служители на френския завод за автомобилни части Джи Ем енд Ес индърстри (GM&S Industry) обявиха, че са "минирали" цеховете с газови бутилки и варели с бензин в знак на протест срещу ниския обем на поръчките, заради който предприятието е на ръба на фалита, предадоха Франс прес и ТАСС.

Тази сутрин работниците са повредили една от промишлените преси и са заплашили да повредят и друга, ако ръководството на концерните Пежо-Ситроен (Peugeot-Citroen) и Рено (Renault), които са основни възложители на поръчки, не вземат мерки за възстановяване на работата на завода. Според работниците причина за проблемите е именно нежеланието на двете компании да водят конструктивни преговори.

Протестиращите искат също среща с ръководството на Пежо-Ситроен и Рено, както и с новоизбрания френски президент Еманюел Макрон.

Заводът, разположен недалеч от град Ла Сутрен в централната част на страната, има 279 служители. Заради финансови проблеми в началото на декември миналата година той бе поставен под административно управление.

По данни на Франс прес годишният обем на поръчките от Пежо-Ситроен и Рено е намалял до около 16 млрд. евро, а служителите настояват той да бъде повишен до 40 млрд. евро годишно.

Преговорите с възложителите не доведоха до резултат и ако ситуацията не се промени, то на 23 май предприятието трябва да бъде ликвидирано.  (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

м..да

преди 6 години

Производствата се изтеглят в Китай. Чака ги участта на Детройт. Затова Тръмп налага мита на такива компании, а глупавите франсета не само подписаха СЕТА ,ами си избраха и Макрон

4

Гост+

преди 6 години

Профсъюзи в дейиствие. В щатите това не може да се случи, обаче франсетата като нищо ще издигнат барикадите. Правили са го и преди.

3

В Бг заводите

преди 6 години

такова нещо не може да се случи.Първият мъж на републиката г-н Бойко Борисов е направил живота сигурен,безметежен и поръчките от Ситроен и Рено се увеличават всяка година и хората са напълно доволни от живота!

fallback