Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Заявката за пълен мандат на правителството е дадена, но има някои скрити елементи, които могат да окажат влияние в обратната посока. Това коментира политологът доц. Росен Стоянов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

По думите му ГЕРБ влиза в коалиция с други три партии с отделни коалиционни споразумения.

"Трите партии, които изграждат Обединени патриоти, са в различна палитра на националистическите движения от левия до десния спектър. Предстои да видим дали самите те ще имат консенсус по определени въпроси", подчерта Стоянов. 

В структурата на Министерския съвет се откроява позицията на вицепремиера, който ще трябва да координира работата на всички министерства, включително и да изпълнява други задължения. "Това може да бъде интерпретирано като заявка, ако не за втори център на властта, то за много силна втора фигура след министър-председателя Борисов", отбеляза той. 

Политологът открои още и факта, че в новия кабинет има вицепремиер, който е и външен министър, но ресорът му е съдебната система.

"Това означава, че той ще е шапка на министъра на правосъдието, но и че можем да очакваме сблъсък на характери", подчерта Стоянов. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

анонимен

преди 6 години

до юли 2018 и след това избори това не се изтраива повече

14

ognyanz

преди 6 години

Избирателите гласуваха за стабилност и социална политика, а ще получат стабилизирана бедност, както и през предишните мандати на Бойко. Колкото по-скоро си отиде това правителство, толкова по-добре.

13

До Петров

преди 6 години

Не Реформатори,а реформи байно,слагай очилата!

fallback