Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Геополитическото положение на България и забраната на хазарта в съседни на нея държави са сред основните конкурентни предимства на страната ни в хазарната индустрия. Това коментира експертът и бивш председател на ДКХ Димитър Терзиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По данни на Държавната комисия за хазарта платените данъци само от онлайн хазарт достигат около 125 млн. лева, а от наземен хазарт - около 80 млн. лева, коментира той. 

По думите му забраната за достъп до онлайн платформи, които не са лицензирани по Закона за хазарта не работи достатъчно ефективно. Според експерта добър пример, който може да бъде приложен и в България, е италианският модел, а именно - запазване на забраната, но предоставяне на възможност за кандидатстване за лиценз и отсяване на пазарен принцип.

Държавата и хазарните организатори трябва да прибегнат до съвместни усилия за ограничаване до минимум на нелегалния хазарт, посочи още Терзиев. Добър инструмент за борба със зависимостите е въведената с новия Закон за хазарта практика, където всеки получил лиценз за хазартна игра плаща определена сума, която постъпва по сметка на Държавната комисия за хазарта и се разпределя за проекти за определени дейности за предотвратяване на зависимостите, отчете Терзиев.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

мръсник

преди 6 години

Хазарта трябва да се забрани!Морално е неправилно да приучаваш хората да играят хазарт, и да вярват че без труд могат да печелят пари, а колко хора са изиграли бизнесите, си апартаментите си, и многогодишния труд на цели фамилии,само защото черепа и не знам си кой още мазен престъпник си е направил казино.Ненапразно хазарта е забранен в САЩ Русия Турция Гърция Израел,защото е зло унищожаващо животи и съдби.

1

Анонимен

преди 6 години

Да се забранят "билетчетата" за търкане.......

fallback