Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

На имотния пазар се наблюдава съживяване на строителството и то най-вече в частта сградно строителство, което представлява 52% от общия пазар. Това коментира Милена Виденова от Кофас в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пазарът на имоти в България се движи от фундаментални фактори, посочи от своя страна Калоян Богданов от AGCapital. Част от причините са възходящият тренд при цените на имотите и ръстът на сделките с цел инвестиция. 20-25% от сделките за покупка на имот се осъществяват с цел инвестиция поради по-високата доходност при отдаване под наем, допълни той.

Гостите коментира и нивата на разрешителните за строеж. По думите на Виденова, ако през 2008 общо за сграден фонд са достигали 12 хил, то сега техният брой възлиза на над 6 хил., като не всички са жилищни.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 14

преди 7 години

При инфлация 16% и повишение на цените на недвижимите имоти с 40-50% за същия период, това не ти ли се струва балон? Само аз ли си правя асоциация на това с холандските лалета?Кой купува жилище днес и кой ще купува утре?

14

Темида

преди 7 години

Заповядай: bulgarianproperties.bg/byuletin-arhiv/annual-property-market-analysis-of-bulgarian-properties-121.htmlСъс здраве да си ги препродавате и да правите големите пари.....

13

Анонимен

преди 7 години

Като гледам какви ги пишеш, направо не вярвам колко ниско е паднало нивото на някои хора в България.Пишеш за инфлация, но инфлацията от февруари 2008 до февруари 2017 е 16,6%, а цената е нараснала с 50% и то при 8 годишно остаряване на жилището, но ти си над тези дребни подробности. Останалите ти "аргументи" са същите - хвърляш някакви понятия и викаш алоооо или бооожеее.

fallback