Снимка: Pixabay
fallback

Можете ли да калкулирате своите разходи, особено за здравето си, в следващите 5, 10 или 50 години отсега? Американско изследване показва, че само 41% от работещите са се опитвали да пресметнат колко пари ще са им необходими като спестявания, за да живеят комфортно, след като се пенсионират, пише Bloomberg.

И резултатите от изследването, проведено от Employee Benefit Research Institute (EBRI), показват, че 37% от анкетираните американци се нуждаят от 1 млн. долара и дори повече.

Това е с 19% повече от хората, които са споделили същото мнение преди една година. Проучването, проведено през януари, е базирано на онлайн допитване до 1082 работещи американци на възраст над 25 години и 589 пенсионери.

Желаният размер на спестяванията за старост зависи пряко от заплатата, която американците получават в момента.

Данните показват, че 50% от хората с доход в домакинството им от 75 хил. долара годишно, смятат, че ще се нуждаят от спестявания от поне 1 млн. долара за старини, в сравнение със 17% от домакинствата с доход под 35 хил. долара.

Колко хора реално се пенсионират с тези спестявания, четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 години

В БГ на 300$ *** бият в тавана

6

Анонимен

преди 7 години

Колко ли хора в САЩ карат НЕдостойни старини?

5

Анонимен

преди 7 години

НАДЯ, ПАЧКИТЕ ГИ ХВЪРЛЯТ ПЕНСИОНЕРИ - ГЕРБАРИ. Щото синовете им крадат милиони от магистрали и пр. и им оставят по две - три пачки за харчлък.

fallback