Снимка: Архив, Reuters
fallback

Само за половин година цените на жилищния пазар у нас са скочили с 12%, сочат данни на Сдружението на брокерите на имоти.

В столицата средната цена на един квадратен метър жилищна площ е около 1000 евро. Възражда се и интересът към сделките с имоти "на зелено".

Брокерът Илияна Василева обясни пред БНР, че най-търсени са имотите до 60 кв. м, а хората ги купуват с цел инвестиция и отдаване под наем. След застоя на пазара вече се говори и за дефицит в предлагането, обясни тя.

"От началото на тази година има дефицит на стойностни имоти на пазара във всички сегменти. Не говорим само за малките жилища. Да речем, тухлен, хубав, тристаен апартамент с гараж - няма добър избор и няма голямо предлагане на такива оферти", допълни Василева.

Затова и 1/4 от купувачите се ориентират към сделки на зелено.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

71

Анонимен

преди 7 години

Това е поредната лъжа на прегладнелите брокери.

70

ИЗВЪН

преди 7 години

Истината е тази,че качественият и стойностен имот не се обезценяват, дори напротив. Не си спомням по време на кризата да съм виждал цени надолу.Позастинаха и сделки нямаше,но нищо не поевтиня. Това ме навежда на мисълта, че дори да се случи отново , в най-лошият случай човек има същото, което е имал и преди. Естествено възвращаемостта е ниска и бавна, но за хората без идея/и за бизнес си е решение.На всички лакомници...поздрав от Цветан Василев !А на живеещите с мама и тате..поздрав от мен !

69

Анонимен

преди 7 години

на тия пари има един-два в Христо Ботев и един във факултета... Ама не знам дали са с ПВЦ дограма и дали жакузито не е запушено. Но пък ще слушаш безплатно етно!

fallback