Снимка: bgonair.bg
fallback

Заварчици, шлосери и шивачи. Това са само част от професиите, за които бизнесът настоява да се въведе дуално обучение през следващата учебна година.

В момента близо 500 ученици от 16 училища в цялата страна трупат практика, докато все още учат.

Тома и Мартин все още са ученици, но всяка сряда вместо на чиновете си, са на работа. Бъдещите газови техници трупат знания в училище и опит за мечтаната професия – в голяма газова компания. Работят на 7-часов работен ден и за труда си получават по около 2,70 на отработен час.

Вижте още за дуалното обучение във репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Дерек Дъглас

преди 7 години

Внимание,Сериозно ли търси кредит за създаване на бизнес или изплати сметките си? Били ли сте били откаже от заемодателите банка или други не? Тревожи се за не повече ние сме тук, за да ви даде това, което сте търсили без никакво забавяне или проблем, моля свържете се с нас чрез имейл по-долу за повече информация днес;Email: easyloanfirm2020***gmailпоздравиДерек Дъгласeasyloanfirm2020***gmail3% Бизнес заем

19

Анонимен

преди 7 години

Перфектно! Първо се унищожават техникумите и професионалните училища, които на практика бяха т.н. дуално обучение, а после се пищи, че няма кадри и се пробутват измислени схеми.

18

perekly

преди 7 години

До АнонименНе си разбрар за какво става дума-почасово можеш да си намериш работа в Германия и без да си учил- нископлатен, неквалифициран и непопулярен труд. Ако си завършил професионално училище, докато си учил си работил за фирми, плащащи за свършената работа и обучавайки те. Това е дуално обучение, а не работа на час.

fallback