Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Освен че дават на потребителя разнообразен избор, местните храни са и възможност за развитие на малките населени места, където в момента има обезлюдяване. Трудностите идват от факта, че все още европейските регламенти се прилагат у нас много механично. Това обяви Десислава Димитрова от Slow Food, която заедно с Гавраил Гавраилов от Local Food коментира темата за бъдещето на занаятчийските храни в страната, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

На 22 февруари 2017 в Пловдив ще се проведе панаир AGRA, в който ще вземат участие редица производители и ще има конференция, на която ще бъдат представени европейският опит по тази тема, изискванията по отношение на безопасността на храните и перспективите за развитието на сектора.

Гавраилов посочи, че в целите на проекта е заложено да бъде поощрявано стартирането на нови бизнеси и да им се осигури експертна помощ. По думите му все още няма подходящо законодателство в тази посока, което да създава добри предпоставки и да намали регулациите, за да могат младите хора по-лесно да излязат на пазара.  

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Нас

преди 7 години

То вече стана така че ,да се поущрява личното производство ! С тия Е та. И палмови масла само болести но , на никой не му пука за народа !!!!!

4

Анонимен

преди 7 години

Ако ще и двойно да ръсят с барий и стронций от самолетите в небето ни.87188

3

Анонимен

преди 7 години

Ясно е, че Българина ще обърне гръб пак на алчните държавници и ще си праи консервите и бурканите от собствените си био зеленчуци и плодове.

fallback