Снимка: архив, Булфото
fallback

1 милион лева по швейцарски проект ще бъдат инвестирани в "Столипиново". С парите ще се построят здравни кабинети, спортна зала, образователен център и две детски площадки.

Партньор по проекта е община Пловдив, откъдето трябва да осигурят съфинансиране в размер на 43 633 лева.

Новите здравни кабинети ще бъдат изградени към съществуващото ДКЦ "Изток", пише "Монитор". Те ще са пет на брой и ще са оборудвани с медицинска апаратура.

Кабинетите ще са за специалисти по обща медицина, педиатрия и гинекология. Спортната зала ще бъде изградена към училищата "Кирил Нектариев" и "Найден Геров" в района.

Част от средствата по проекта ще отидат за изграждане на Образователен център, чиято цел ще бъде да намали броя на отпадащите от училище деца. Двете площадки за игра ще са към детска градина "Лилия" в етническия квартал.

Проектът е финансиран от Федералния съвет на Швейцария и се казва "Всички заедно – за по-добро образование и здраве". В него участват още фондациите "Пловдив 2019" и "Инди-Рома 97".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 7 години

До Една добра идеяЧул те Господ!Ти си умен човек.

51

Една добра идея

преди 7 години

Проблемът може да се реши само по един начин-въвеждане на квотна система за раждаемостта!Тия с висше образование имат право на неограничен брой деца,със средно-до три,с основно-две,неграмотните-едно.Естествено трябва да са родени след навършване на пълнолетие от родителите.На първо време на превишилите квотата се спират ВСЯКАКВИ помощи,а после ще се мисли и за принудително ограничаване на фертилността.Това впрочем трябва да важи за всички етноси,за да е справедливо!

50

до От Столипиново

преди 7 години

Да ти строят канализация и инфраструктури?!Ако парцелът ти е в регулация, общината отдавна щеше да ти изгради тези неща!Но ти искаш да си строиш където ти скимне, а после някой да ти осигури благоустройство.Който плаща данъци на общината и не нарушава законите, той има право да иска. Останалите подлежат на санкции!Случайно да ти е идвало наум, че тези пари от Европа, са всъщност парите от нашите вноски, от нашите данъци? Кой всъщност краде от труда на работещите български данъкоплатци?

fallback