Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

По предварителни оценки средствата по Плана "Юнкер" трябваше да привлекат около 300 млрд. евро допълнително. Но резултатите надминаха очакванията и само за 1 година имаме реализация на близо 37% от тази сума, като вече се говори за продължаване на плана и след 2018.

Това обяви Любов Панайотова от Фондация Европейски институт в ефира на "Бизнес старт" с водещ Иван Нончев.

Bloomberg TV Bulgaria ще бъде партньор на фондацията за инициатива, посветена на това как българският бизнес да се възползва максимално ефективно от средствата по плана "Юнкер".

В България проектите за малки и средни предприятия изпреварват по-големите и грандиозни начинания. В същото време повечето страни в Западна Европа използват Плана "Юнкер" за по-големи проекти.

Панайотова каза още, че България е изключително напред що се отнася до споразумения с финансови посредници и регламентиране на нормативната база и изрази очаквания скоро да има консултативно звено специално за страната и да не се минава през европейски портал.  

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

ПАЗАРДЖИК

преди 7 години

до 2050год бг няма да съществува като държава ще е колония на богата западна страна като няма с какво да се плащат дълговете .стига с тоя ес да ни мисли за нас закакво ви избраха да защитавате интересите на българитте.самата бг не може ли да се оправи плачехте че сте под власта на ссср поне имахме всичко кога ще остана бг самостоятелна държава.всеки избран от народа политик се оказва корупционер.в тази коруацирана държава няма да има хубав живот. все повече се напуска бг от млади хора логика ня

13

Анонимен

преди 7 години

Ами то е ясно къде.В задните части на географията.

12

Циник

преди 7 години

Пхахаха...поредната лъжкиня...България е изключително напред...в какво - смъртност....демографска криза....минимална заплата....ниска раждаемост...инфаркти....инсулти...злоупотребя с еврофондовете......В кое сме "изключително напред"?

fallback