Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Всяка година българското общество губи близо 2 млрд. лева от пътни инциденти. Това коментира Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Пътната безопасност предвижда комплекс от мерки, при които обаче липса целенасочена държавна политика, превенция и инвестиции в сферата, посочи експертът. 

Преправянето на пътната мрежа трябва да бъде в посока привеждане на пътищата към нормативните изискванията за проектна скорост, коментира от своя страна инж. Константин Жипонов от Камаратa на инженерите в инвестиционното проектиране (КИИП). 

Персоналните промени за подобряване на пътната мрежа в България не решат належащите проблеми, отбеляза още той.  

По официални статистически данни на КАТ около 1% от пътните инциденти се дължат на неизправни пътища, коментира още Тодоров, допълвайки, че според него този процент е поне 10-15 пъти по-голям.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 7 години

Според нашето законодателство няма такова понятие като лоши пътища има несъобразена скорост.

11

anonimen

преди 7 години

костов наздраве другарю приятен обед на двама ви

10

Анонимен

преди 7 години

Според КАТ 6 или 7 са ПТП-тата през 2016, по причина дупка на пътя. Останалите ПТП-та заради дупка на пътя, КАТ ги класифицира обикновено като несъобразена скорост.Толкова за истинноста на статистиката на КАТ. Колкото до този от асоциацията на пострадали от катастрофи, досега те нищи смислено не са предложили и винаги повтарят нелепиците на КАТ.

fallback