Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Bloomberg TV Bulgaria започва кампания за търсене на талантите в бизнеса. Целта е да се стимулират компаниите да показват талантите, които имат, както и добрите примери с цел подобряване на бизнес климата у нас. Всяка компания, която счита, че има таланти в своя екип, може да ги номинира.

На всяко тримесечие ще има гласуване, в което ще се избират по трима отличени таланти и накрая ще бъде избран талант номер 1 на бизнеса. Кампанията ще продължи 9 месеца и ще приключи в навечерието на конференцията на Bloomberg TV Bulgaria през октомври. Това обяви главният редактор на телевизията Димитър Вучев в ефира на предаването "Бизнес старт". 

Според председателя на УС на Българската асоциация за управление на хора Детелина Смилкова критериите за подбор не могат да бъдат унифицирани, а за по-младите задължително трябва да има кариерни пътеки. Тя подчерта, че българските HR мениджъри не отстъпват по нищо на чуждестранните, както и, че сериозен проблем в момента е липсата на ясна политика за това в кои области има нужда от кадри. 

"Има около 100 хил. млади хора, които получават доходи благодарение на родители и роднини в чужбина и които не са ангажирани", обяви още Смилова, допълвайки, че именно те могат да бъдат използвани като скрит потенциал. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

сминдух енд чесън

преди 7 години

Дълго търсих и намерих златната рибка.Реших да проверя дали действа вълшебството.Оказа се, че е най обикновена вмирисана скумрия.Та така е и с бизнеса у нас.

fallback