Снимка: архив, БулФото
fallback

В първите седмици на 2017 година "Газпром" увеличава износа на природен газ за Европа с 20%, съобщи председателят на Съвета на директорите на компанията Виктор Зубков, цитиран от ТАСС.

Oще по темата
Необичайно ниските температури, които за продължителен период обхванаха континента, са причината за високото потребление.

На 11 януари "Газпром" съобщи за рекордни доставки за европейските си клиенти - в размер на 624 млн. куб. метра газ.

Заявките за България се изпълняват навреме и в размера, в който са направени, гарантира пред журналисти и председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Той посочи, че няма притеснения ще стигне ли газът в газохранилището "Чирен" за зимния сезон, който се оказа по-студен от очакваното.

През 2016 година "Газпром" записа рекорден износ на природен газ към Европа. Увеличението е в рамките на 12,5% до 179,3 млрд. куб. метра.

Още новини за енергетика четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 7 години

Е сега що не реве ЕС че руския газ е вреден за ЕВРОПА. Защото ще стои на студенооооооо

16

газпром

преди 7 години

До 25 АнонименКви 1000 $ ?. Требва да са 4000$ заради сороските софииски отпадъци.

15

Анонимен

преди 7 години

Турски поток ще има а бай *** мига на парцали и чеше празната глава иначе лошо нема и природата си знае студ яко супер аз тука в Русия в кьщата и апартамента ходя по шорти без потник джама ми е отворен гаражите е сьщото паля колата и газ без да подгрявам даже

fallback