Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Пълно деполитизиране на съдебната система, преосноваване на прокуратурата и влизането на нови лица в политиката и съдебната система, които не са замесени в корупционни схеми, са трите основни стъпки, които трябва да се предприемат за справяне с корупцията.  Това коментира юристът Любомир Авджийски в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му последните социологически проучвания показват, че като проблем №1 за българите се посочват бедността и безработицата, а на второ място - корупцията.

Ако се направи сравнение между различните индекси за корупция на една страна и нейния БВП на глава от населението или доход на глава от населението на домакинство, се вижда, че бедните страни са най-корумпирани и непрозрачни, коментира от своя страна Тихомир Безлов от ЦИД.  

"Когато говорим за мерки срещу корупцията, трябва да знаем границите, в които една страна може да постигне успехи", отбеляза още той. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

mhm

преди 7 години

До Нас "В САЩ е най голямата демокрация ,но има смъртна присъда !!!"Tazi parodiq li e "nai-golqmata demokraciq" ? :D:D:D

27

Анонимен

преди 7 години

За съжаления в бг има само живи организми от семейството на ***.

26

Анонимен

преди 7 години

Не е необходимо да е изкуствен интелекта, казвал съм го и преди, и силно го вярвам, охлюви да управляваха за 27 години щяха да създадат по-развита и модернизирана държава, сега България вече е толкова назад, че няма смисъл да се опитва, да не говорим, че половината от работоспособното и население се изнесе на запад, сега работят най-мн едни излъгани българи, които до 10 години ще се пенсионират, след това няма да има кой да ги замести, само роми от махалата.

fallback