Снимка: flickr
fallback

Две млади дами стартираха инициатива в подкрепа на майки с малки деца - онази част от населението, надарена с изключителна всеотдайност и креативност, но която по думите на Силвия Трифонова и Валентина Долмова, създатели на сайта Herstartup.today, не получава достатъчна подкрепа.

"Целта е да съберем на едно място "mom friendly" фирми в България, които дават някакви бонуси за майките с малки деца да започнат работа при тях. Отворихме групата във Facebook само преди два дни и забелязахме доста голям интерес. Вече са около 250 майки, които питат кои са тези работодатели, има и фирми, които казват какви са условията за работа", разказа в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Силвия Трифонова.

Един от най-често задаваните въпроси от страна на майките е колко скоро след раждането могат да се върнат на работа.

По думите на авторите на инициативата 1/3 от жените в България, след като приключи втората година от майчинството им, остават извън пазара на труда.

Чрез платформата Herstartup.today Силвия Трифонова и Валентина Долмова искат да покажат и добрите примери на жени с деца, които се осмеляват да се занимават с предприемачество.

"Опциите пред една майка всъщност са две - или да се върнеш обратно в работната среда и корпоративния свят, или евентуално да помислиш за това да бъдеш предприемач под една или друга форма", посочи Валентина Долмова.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 7 години

харесва ми идеята, докато си гледам две години детето ще посещавам този сайт, ще мога да се информирам за тенденциите в бизнеса и други теми, представени от майки. След като ми мине майчинството ще съм по-подготвена за работа. мерси!

24

Пешо*

преди 7 години

Защо изобщо излизат в майчинство?Ражда го зад тезгяха в обедната почивка, повива го и продължава работния ден. Глезотии...Дете се отглежда от майка си с неотклонно присъствие до 3г. Иначе виждате какви порастват.

23

една жена

преди 7 години

до Анонимензвучи много подигравателно. Не опорочавайте нещата.А част от заплатата е само първата година, а след това ...?

fallback