Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Мениджърите и собствениците отдавна са разбрали, че ако искате да развиете успешен бизнес, неминуемо трябва да инвестирате системно и последователно както в заместващи мощности, така и в нови. Заедно с това се осъществява постоянна квалификация на работещите в компанията. Това обяви Румен Радев от АИКБ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, допълвайки обаче, че това все още не е масова практика за всички работодатели. 

Той посочи също, че при равни други условия една чешка фирма получава по-висока цена за продукцията си от една българска, като обясни, че ние постигаме по-добри цени, когато се опознаем с контрагентите след години.

Радев бе категоричен, че  увеличаването на продажбите с 10% не позволява на мениджмънта автоматично да увеличи трудовото възнаграждение с 10%.

Той коментира и образованието и ролята на държавата и бизнеса в него. "Крайно време е да си признаем, че имаме отделни ученици с много високи постижения, които са руезултат на конкретни усилия на частни учители, а не на системата", посочи Радев. 

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 7 години

ми смени си работата или започни собствен бизнес и печели и ти по 300000.

13

Ники

преди 7 години

Работя в частна фирма.Шефа всяка година казва, че много му се иска да вдигне заплатите на работниците, но няма пари.10 работника, 500 лв. заплати, грубо за година 60 000 лв. Миналата година чистата печалба му беше 300 000 лв.Тази към 380 000 лв., Но не можел да направи заплатите 600 лв., в смисъл да отдели от печалбата си 12 000 лв., за работниците му, които са му изкарали тази година 80 000 лв. отгоре .Шефа каза разходи имал повече, джип нов, апартамент, 25 г. любовница.Абе не му е лесно.

12

Анонимен

преди 7 години

Другарю докато ти бият цените надолу и лъжат каква заплата да дигаш сигорно сега тия дето бият се радват на имането си *** затова не йонко е виновен виновна е управата ни в държавата весела коледа от мен и дано им приседне

fallback