Снимка: архив, БулФото
fallback

С 13,53% по-висока цена на природния газ за началото на 2017 г. предложи "Булгаргаз" ЕАД на КЕВР за утвърждаване.

Газовата компания предлага цена на природния газ за първото тримесечие на 2017 г. в размер на 302,99 лв./куб. хм /без цена за пренос, акциз и ДДС/.

Увеличението в сравнение с прилаганата през четвъртото тримесечие на 2016 г. цена /без цена за пренос, акциз и ДДС/ е с 36,12 лв./куб. хм, или 13,53%, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Ако КЕВР одобри тази цена, ще поскъпне и топлоенергията. Ръст на природния газ с повече от 5% повишава и сметките ни за парно и топла вода.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

62733

преди 7 години

Ами сега! Къде са ония с диверсификаацията? Спешно раздайте високи държавни отличия за всички български дипломати, политици и най-напред на Него, Бащицата с голяма глава! След това им дйте минимална работна заплата, гарсониера в панелка и не се занимавайте с тях. Като им отнемем благата, заграбени през годините, ще можем да започнем по маалко да съживяваме някои от отраслите.

23

Избягал

преди 7 години

Малко е, трябва да е около 35%! А вие си стойте по къщите и пишете постве във нета......

22

Хвала Баце

преди 7 години

Да благодарим на Бащицата - за поредния закова пирон в плътта на разпадащата ни се държава и изстрадалия ни народ - отказа от Южен поток, привилегията да си част от преноса на най-важния енергиен ресурс и да ползваме преференциална цена като партньори на този проект... да не споменавам и Белене и т.н. ...Боко ни превърна в роби на цяла Европа и на цяла северна америка...Най-бедната страна в Европа, плаща най-скъпия газ, транзитиран през най-богатите държави в ЕС..

fallback