Архив: Reuters
fallback

Газпром за шести път тази есен отчете исторически дневен максимум на износа на газ за Европа. На 11 ноември, вчера, са били доставени 597,9 милиона кубични метра, се посочва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС.
Увеличението спрямо 10 ноември, когато бе поставен предишният рекорд (591,7 милиона кубични метра - бел. ред.), е 6,2 милиона кубични метра.

По данни на Газпром за периода януари-октомври 2016 година доставките за т. нар. далечната чужбина (страните извън ОНД) са нараснали с 10 процента на годишна основа или с 13,05 милиарда кубични метра.

За Германия доставките са нараснали със 7,5 процента (2,75 милиарда кубични метра), за Великобритания - с 54,6 процента, за Франция - с 20,4 процента, за Австрия - с 27,5 процента, за Гърция - с 47,3 процента, за Холандия - с 91,8 процента, за Дания - с цели 149,4 процента, за Полша - с 16,7 процента.

През 2015 година газовият холдинг увеличи експорта за Европа с 8 процента до 159,4 милиарда кубични метра.
По-рано ръководителят му Алексей Милер заяви, че тази година износът може да превиши 170 милиарда кубични метра, като не изключи и догодина да бъдат запазени високите обеми, припомня ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

гербер

преди 7 години

Нали уж западните лицемери налагат икономически санкции на Русия. Или само каквото им е изгодно. На запад има лицемерие за целия Млечен път.

42

пешо

преди 7 години

Комунисти с промити мозъци... Много хубаво се е живяло едно време, много евтина е била газта и затова България е фалирала три пъти за 45 години. И не се прехласвайте от радост за "рекордите" на Газпром - естествено че Европа ще купува повече като е по-евтино.

41

нн

преди 7 години

До Анонимен 46, България произвеждаше мотокарите, защото това беше разпределението по СИВ и второ само първите пратки бяха с олово за което се дига пушилката, след това чети истинска информация, българите се усетихме и ***.

fallback