Доналд Тръмп и Келиан Конуей, директор на предизборната кампания. Снимка: Reuters
fallback

Реалният ефект върху американската икономика на избора на Доналд Тръмп може би е малко надценен, като разбира се, несигурността остава. Това каза финансовият анализатор Николай Ваньов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Виждаме протестите и колко са големи разделенията в американското общество. Това ще привнесе несигурност, но тя тепърва трябва да бъде оценена. Може да се окаже, че Тръмп е истински популист, който няма да изчака времето да убие идеите му, а сам ще го направи много по-рано", смята той.

Тръмп не спомена нито едно от своите предизборни обещания по време на своята победна реч след изборната нощ и това успокои пазарите, изтъкна Ваньов.

"Напротив, той държа едно много нормално изказване и заяви, че ще се опита да бъде един нормален президент. Дали ще успее – тепърва ще разберем", допълни анализаторът.

"Ако някой се опита да сложи юзди на Тръмп в най-крайните му политики, това ще е собствената му партия", настоя той.

"В моите виждания капсулирането никога не е водил до нищо добро", каза анализаторът.

"От друга страна има сектори, които още вчера излязоха на силно зелена територия. Тръмп успя да раздели икономиката на насочена навътре и насочена навън", допълни Николай Ваньов.

Ще се намеси ли Тръмп в работата на Фед? Кои имена се въртят в "мелниците за слухове" за нов председател на Фед? Отговорите вижте в Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

ДИО

преди 7 години

Голям вой за законно избран президент. Защо не виха на умряло като назначиха Буш маладши със съдебно решение напълно не законно. Някой ще се постарае закона да бъде проименен и повече никакви президеннти не одобрени от финнсовия елит на света.

23

Анонимен

преди 7 години

до 13 - ами те републиканциет САБОТИРАХА Тръмп....

22

Анонимен

преди 7 години

Тръмп е една идея по-неуправляем, но е пълен абсурд, че ще вкара Киълир в затвора, тоав значи да скочи срещу Хеклер и Кох, Колт, Уорън Бъфет, Голдмън Сакс, ФЕД , Сорос, роклефелер и цялата орежейна и финасова индустрия, коятос тоеше зад Килъри, т.е. да срине икономиката на САЩ, за да си начеше егото. не мисля, че е готов на това.

fallback