Снимка: Reuters
fallback

Съществената част от споразумението между ЕС и Канада не засяга търговията. Тя и без това е с много ниски мита и допълнителното им намаляване няма да има особен ефект. Това обяви Чавдар Найденов от "Солидарна България" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Според него основното, на което трябва да се обърне внимание, е отварянето на обществените услуги за приватизация и върховенството на корпоративните съдилища над конституции, правителства, парламенти и закони.  

По думите на Найденов корпоративните съдилища са привилегия на външния бизнес спрямо вътрешния и представляват нелоялна конкуренция. "Това не са истински съдилища, а корпоративни. Те се влияят от най-богатите си клиент и са известни със своята несправедливост", подчерта той.

"Единствената причина да не се отхвърли и предоговори споразумението е задкулисният натиск на корпоративните лобита", допълни Найденов.

Вижте целия разговор във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Наблюдател

преди 7 години

А, това е истината!

16

до 4

преди 7 години

аз и сега си спомням с носталгия за 90-те години...Вярно нямахме, ток, вода, и какво ли не, обаче имахме надежда....сега надеждата я няма.

15

Анонимен

преди 7 години

повече вреди. ТТIP окончателон ще унищожи селсокото ни стопанство, а Канада има много малък дял в икономиката ни. Освен това цялата работа би имала смисъл ако падаха визите за ВСИЧКИ държави, не само за Канада. Да не говорим, че сега големи корпорации много лесно ще могат да ни съдят, но ние тях - не. Кока кола може да съди България, но България - Кока Кола - не! С тези споразумения окончателно ще се съсипем

fallback