Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

В България всичко е по-лесно от гледна точка на конкуренция, а и следата, която ще оставиш след себе си и влиянието ти ще бъдат много по-големи, отколкото ако отидеш да работиш в чужбина и си просто поредния работник. Това каза Теодор Костадинов от Враца Софтуер Общество, един от участниците в организирания от Forbes вчера форум "30 под 30".

В ефира на Bloomberg TV Bulgaria той заяви, че може да бъде развенчан митът, че в един по-малък град и в един регион, който страда от отлив на население от много години насам, не може да се развие проект, който да задържи и дори да върне младите хора в него.

Относно развитието на Враца, като инкубатор на IT специалисти, Костадинов каза, че има постигнат значим напредък в намирането на реализация на обучените по програмите на Враца Софтуер Общество специалисти, като е постигната "договореност с две компании", които да дават работа на IT специалистите и то във Враца.

"Сега записваме за новата учебна година, която започва на 1 ноември". До сега са завършени две пълни програми, като са обучени над 200 човека, каза Костадинов.

"Ние не предлагаме цялостно образование, а само запалваме искрица, която се надяваме да продължава да гори", обясни той.  

Повече можете да чуете на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Ми то в тия малки градове повече от минималната дава ли се затова всичко в чужбина а докога и защо господ знае

10

le6tan

преди 7 години

аман от ИТ - дайте да сменим плочата. Не може 95% от икономиката на една държава да е ИТ. Плюс това, нека спрем и с мита за великия БГ ИТ спец - просто ИТтата в БГ са на ниво, но чак толкова велики. Трето - да станеш програмист в наше време не е много трудно, тъй че стига се надувахте.

9

маке-ариец

преди 7 години

Всеки един *** от Панелистан който е написал 2 реда на дотНет е АйТи Спец... Жалка картинка...

fallback