Снимка: архив Reuters
fallback

Големи компании и международни корпорации – това са предпочитаните работодатели за българските студенти, сочи ежегодното проучване Universum. Тази година страната ни е включена за първи път в международната класация. 

Проучването номинира 3000 компании от над 57 пазара, като най-предпочитани работодатели сред талантливи студенти и професионалисти.

За целта на класацията компаниите са разделени в три категории: Инженерство, Информационни технологии и Бизнес и търговия.

Макар и в повечето случаи студентите да се ориентират към чужди компании, в сферата на Бизнес и търговия се нарежда и българската авиокомпания Bulgaria Air. Преди нея са само Google и Apple.

Сред студентите в инженерни специалности Топ 3 на компаниите, предпочитани от българските студенти, е оформен така - Google, Apple, Microsoft.

Сред студентите от ИТ специалностите челната тройка е същата, но в различен ред - Google, Microsoft, Apple

Цялото проучване можете да разгледате в сайта на Universum

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 7 години

ВЕРНО Е - КЛЮКАРИМ ПО ЦЯЛ ДЕН, ВЗЕМАМЕ СИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И ПР., НО НЕ ПИЕМ КАФЕ ПО ЦЯЛ ДЕН - ВРЕДНО Е. САМО ЗЕЛЕН ЧАЙЗА 2000 ЛЕВА ТОЛКОЗ. АКО ДАВАТ ПОВЕЧЕ МОЖЕ И ДА ПРЕМЕСТИМ НЯКОЯ ПАПКА ОТ ЛЯВАТА СТРАНА НА БЮРОТО НА ДЯСНАТА.

14

Тути

преди 7 години

До Грозната истинаКато я мързи да ходи направо на борсата, после да седи безработна. В държавната администрация ние ще й плащаме заплатата, а тя ще си люлее краката. На хората явно не им става ясно, че да работиш е изцяло твой осъзнат собствен избора. Ако не те кефи се махаш. Това е положението, драги! Никой за нищо не ви е длъжен. Точно това е и принципът на работа на западните компании.

13

Грозната истина

преди 7 години

До ИстинатаПриятелката ти иска да получава пари без да работи ли? Кажи ѝ, че отдавна комунизмът свърши и такива глупости вече няма. Който не иска да работи винаги ще има държавна администрация, в която ще можеш по цял ден да си пиеш кафето и клюкариш и да взимаш пари от данъкоплатците, а за отпуските да не се притеснява те по цяла година не работят, едва ли ще и направят проблем за 1 месец отпуска.

fallback