Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
fallback

Работещият вариант по отношение на минималните осигурителни прагове е до догодина да остане ситуацията, каквато е до момента, но да се използва това време за анализ и дебати. А догодина, през август, да имаме разработени два - три варианта, като правителството трябва да има водеща координационна роля в тези разговори. Да се опита да тушира различията и конфронтацията. Това каза проф. Кръстьо Петков от Съюза на икономистите в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Би трябвало да прилагаме утвърдения европейски механизъм, онзи, който най-много подхожда на България. Има един универсален принцип за минималните осигурителни прагове – равнището се фиксира според линията на бедност и върви над нея. В България този принцип не се спазва и работодателите го знаят".

Районирането, каза Петков, има известен смисъл, но трябва "внимателно да се прецени, да не би тогава още повече да се засилят диспропорциите между отделните региони".

По думи на професора позицията на финансовия министър е "разумна" - страните да се върнат на ниво преговори и да се намери решение на отворените въпроси. "Тук няма място за егоизъм и ревност".

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 7 години

Интересно мие при смяна на партии и институци как същите са се на власт и не си ходят докога щото от тия бизнес партниори аман сега гледам как един у феислика си е против същия тоя каквото и да му дадеш ко няма далавера не го интересува две години гризна страхотна далавера и сега плюе потях ми миличък докажи се сам да те видим кво можем не само с корупция пък викаи че ти крив и сложен света има две положения можеш не можеш думата честност отдавна е некъде мошеннико

3

Анонимен

преди 7 години

Хиляда Революции да се осъществят , все тая . Не се заемайте с Проблем , който не можете да решите правилно .

2

Aiskia

преди 7 години

Tozi e nedouchen...:-) nikoi ne go pita...:-)

fallback