Снимка: flickr
fallback

Приходите от летния сезон се увеличават и очакваме да завършим сезона с около 20% ръст на приходите. Това каза Константин Занков, Институт за анализи и прогнози в туризма, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Това не е само заради ръста на броя туристи, но и заради воденето на държавна политика за по-прозрачен туристически бизнес", посочи той.

Международната ситуация, която се развива по света, ни облагодетелства и има основно увеличаване на руски пазар, на немски пазар, каза Занков.

"Това, което очакваме на есен, когато видим изцяло данните от летния туристически сезон, е около 15% ръст на броя туристи, спрямо миналата година. 2016 ще бъде една много добра, емблематична година за българския туризъм", прогнозира той.

Българският турист е идеалният клиент за българския туризъм, каза още Занков и допълни: "Той е лоялен. 5,6 млн. българи са почивали в България, но това са брой пътувания. Много българи пътуват до морето, като си правят дълъг уикенд 2, 3, 4, 5 пъти по време на летния сезон, а за дълга дестинация избират Гърция или Турция".

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Анонимен

преди 7 години

Като казвате няма да ви стъпя на черноморието, се замислете, че говорите за 330 000 души.Толкова са работещите в сферата на туризма.Не може да слагате всички под общ знаменател.Мутренски хотели има...сърдити сервитьори има...но мнозинството не са такива и обслужването изобщо не е лошо.Че има проблеми на черноморието е вярно, но не изпадайте чак в такива крайности, че е ужасно и че искате да потъне в дън земя.Грозно е и звучи несериозно.

27

от 32

преди 7 години

И за да продължа с позитивизма...В средата на юни бяхме на дълга екскурзия из цяла северна Италия и Тоскана - Флоренция, Сиена, Милано, Геноа, Чинкуе Тере, Верона, Венеция...Невероятно е спор няма.Но хора, България също е прекрасна страна и има как човек да е щастлив и тук.После бяхме в Копривщица - УНИКАЛНО.Добри хора, страхотен персонал, евтино и красиво.Сега на морето - навсякъде обслужването е супер.Само шезлонзите и чадърите са малко по скъпи, в Гърция не е така.Иначе е супеееер.

26

Анонимен

преди 7 години

В момента сме на Смокиня под Созопол в едно хотелче точно на плажа.90% от почиващите са българи.Ако чекнете в букинг ще видите, че хотела е пълен на 100% и няма свободни стаи.На плажа днес - саааамо българи, само едно руско семейство.Преди два дни бяхме в Лозенец, минахме през варвара и на Велека - пак основно българи.Не разбирам защо е тая омраза, но на нашето черноморие може да се почива добре и много хора им харесва.За справка, почти всяка година сме и в Гърция, но и тук не лошо.

fallback