Снимка: архив Reuters
fallback

"ЧЕЗ Разпределение България“ АД стартира 29 инвестиционни обекта през юли на обща стойност над половин милион лева. Компанията извършва реконструкция на мрежи ниско напрежение  за 66 хиляди лева. С ремонтните дейности ще се подобри качеството на доставяната електроенергия за клиенти в Ботевград, Елин Пелин и Костинброд.

През месец юли компанията ще приключи обекти в десет столични района на стойност 196 хиляди лева. 48 хиляди лева ще бъдат вложени в Благоевград за присъединяването на 74 нови клиенти.

43 хиляди отделя  ЧЕЗ за реализиране на проекти в област Враца. Там компанията ще изгради външно електрозахранване на католически храм “Успение Богородично“. 50 хиляди ще инвестира през юли компанията в Монтана, по 30 хиляди във Видин и Ловеч.

"Приоритизираме инвестиционните си проекти въз основа на най-належащите за изпълнение обекти. Това ни позволява да спазваме лицензионните ни задължения. През последната година наблюдаваме подобрение на регулаторната среда и се надяваме тенденцията да се запази и възможностите за развитие на мрежата и осигуряване на спокойствието на клиентите да се увеличат“, каза Димо Петров, директор „Реализация на инвестициите“ в ЧЕЗ Разпределение България.

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лв. в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1,6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика. Само е електроразпределителната мрежа са инвестирани 845 млн. лева, като е подменена една трета от нея, присъединени са над 70 000 потребители, а загубите по мрежата са намалени наполовина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Баба ви

преди 7 години

Мноу, бе!

11

Анонимен

преди 7 години

Само 943 милиона за 11 години!!! Няма ли кой да контролира размера на тези инвестиции? Това са само 85,7 милиона на година.

10

REI charlz

преди 7 години

i otkradna 6 miliona ot danakoplatcite

fallback