Снимка: Reuters
fallback

Вотът във Великобритания за излизане от ЕС доведе до ясно изкристализиране на факта, че Европа се намира в криза.

След Brexit пред Европа съществуват две възможности – разпадане на евросъюза или промяна вътре в него, каза политологът Петър Кичашки в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му излизането на Великобритания от ЕС е мощен катализатор за осъществяването на промени в съюза. Brexit е много ясен знак за Брюксел. Проблемите в ЕС са свързани с огромното бюрократизиране. Голяма част от институциите на ЕС работят делигитимирано. Бъдещето пред ЕС трябва да бъде като съюз между суверенни и равнопоставени държави, смята политологът.  

Възможно е да има вълна от популизъм, коментира още той доколко решението на британците да напуснат евросъюза се влие от подобни настроения. Структурният проблем е, че Европа и останалият свят дадоха аргументи на популисти да повлияят на общественото мнение, посочи Кичашки.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Джони.петров09

преди 7 години

Великобритания излезе след време ще я последва и Германия

9

Наблюдател

преди 7 години

Току що бюрокрацията показа как може да се съсипе най-добрите идеи и намерения! Просто като за учебник!

8

Анонимен

преди 7 години

НАТО кои сега ще пази,ЕС или които са членове и как пропорционално,щот они забъркват кашите с много квоти,а други с малкото квоти като претоплена я предъвчват докат преглътнат,като ние например,и тук и там и навред към нас,все нас гледат,они за някакви такси на глава бягат,при нас клони към минимума,че и още искат да ни добавят за там някаква си кръгла сума та да сме осигурени двойно открай време като дипозанти.

fallback