Снимка: Булфото, архив
fallback

Логистичен хъб за стокообмен между Китай и страните от Централна и Източна Европа ще бъде открит в Бургас, обявиха от пристанището в града.

Търговският логистичен център ще бъде разположен на територията на пристанище Бургас, като първоначално ще се използва вече съществуващата складова база, уточни Иван Капитанов, председател на Съвета на директорите на пристанището, цитиран от БНР.

Предстои първо да бъде изграден павилионът, който ще бъде за представяне на стоки на страните от Европа. Този павилион ще служи за представяне на стоки от Китай за Централна и Източна Европа при внос за България и отделно ще служи като отправна точка за стоките от Централна и Източна Европа, които ще бъдат експортирани в Китай, обясни той.

Хъбът ще бъде използван и за стоки, търгувани он-лайн, допълни Васил Гелев, директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Особено в регион като нашия, в който електронната търговия не е силно развита, а тепърва следва да се развива. Ползите, които ще имаме от навлизането на електронна търговия и от стоките, които ще се търгуват, са значителни.
Посредство логистичния център в Бургас ние даваме една отправна точка на всички стоки от Централна и Източна Европа, не само на български. т.е  регионалното значение също е много важно, каза той.

Общата стойност на инвестицията, която китайската страна планира да направи на пристанище Бургас, възлиза на около 20 милиона евро, показват предварителните разчети.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ии

преди 7 години

Това няма как да стане.За какво им е на корабите да минават през Босфора и Бургас като по близо имат Солун дори и портове в Италия.Въпроса е да се вземат едни парички.

9

Анонимен

преди 7 години

Истината е, че където няма мощно присъствие на мутри и срастване на власт и мафия нещата потръгват.Варна имаше повече предпоставки за развитие от Бургас, но знаем кой дърпа конците там и що на нищо не прилича града.Където има мутри, трева не никне.

8

Анонимен

преди 7 години

Поздравленияза Бургас!Хубавите неща се случват само когато ГЕРБ управлява!

fallback